Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Θέρμο : Αρχαίο και Νέο - Παρουσίαση Πόλης - Περιοχής

   
Ο Δήμος Θέρμου έχει πληθυσμό 9.299 κατοίκους και περιλαμβάνει το Θέρμο και τα Τοπικά Διαμερίσματα (πρώην Κοινότητες) Αβαρίκου, Αγίας Σοφίας, Αετόπετρας, Αμβρακιάς, Ανάληψης, Αργυρού Πηγαδίου, Διασελακίου, Διπλατάνου, Δρυμώνα, Καλουδίου, Κάτω Χρυσοβίτσας, Κοκκινόβρυσης, Κόνισκας, Λευκού, Μυρτιάς, Νεροχωρίου, Παμφίου, Πέρκου, Πετροχωρίου, Σιταραλώνων, Χαλικίου και Χρυσοβίτσας.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους – με έκταση 333,7 τ. χμ., που περιλαμβάνει σημαντικές παραλίμνιες πεδινές εκτάσεις, καθώς και ευρεία ημιορεινή και ορεινή περιοχή, η οποία εκτείνεται ως τις παρυφές του Ανατολικού Παναιτωλικού και τη διαρρέουν ο Εύηνος και οι παραποτάμοί του Φειδάκια και Γιδομαντρίτης. 

Διαθέτει ποικιλία από διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα, πράγμα που αν συνδυαστεί με το πλήθος των μικρών και μεγάλων οικισμών που απαρτίζουν τον Δήμο, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά στους 59 (πενήντα εννιά) και διαθέτουν ποικιλία χαρακτηριστικών, προσδίδει μια θετική διαφορετικότητα στην περιοχή και την καθιστά ιδανικό προορισμό για την κάλυψη πολλαπλών ενδιαφερόντων των επισκεπτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου